Bloc

Bloc d'el Francesc González . La Musica que m'agrada , les Curses populars, Badalona, el Troc, els meus amics .......... i alguna cosa mes...

diumenge, 27 de febrer del 2011

EL PAPER DE LA SOCIETAT CIVIL

Quan tocava fer-nos grans ens hem endormiscat amb creencies tan "confortables" com que a l'escola ja ens educarien els fills, que quan perdéssim la feina tindriem uns mesos de "reflexió" pagada per planificar el nostre futur, que no calia estalviar perquè el banc ens deixaria allò que necessitesim sobre tot per comprar allò que no necessitavem (ho vols... ho tens) o que al primer refredat ens atendrien a urgencies de Can Ruti o de l'Hospital de Badalona (que estan per altres coses).
No pot ser una visita a urgències a mitja nit perquè la "mare" se n'ha adonat que esta a punt de donar una papilla al seu fill on li van programar , entre altres components, una mica de pastanaga i no en tenia. (Això es un cas real) o que colapsem els serveis d'atenció als nadons perquè la pròpia administració programa onze visites (no soc precís aquí)  durant els primers catorze mesos de vida, oferint i garantint un servei que no podem pagar.


Tot això ens ha portat a fer-nos petits. Hem passat d'escombrar l'entrada de casa a exigir que la màquina passi cada dia i que ens recullin la brossa també cada dia.
Ens hem tornat tan incoherents que condemnem en privat els botellons i incivismes varis però critiquem en públic l'actuació de la guàrdia urbana quan  fan el que han de fer.
Ens creiem amb molt mes drets que no pas obligacions com a ciutadans i ciutadanes.

Avui a la Vanguardia hi ha un article sobre el que Cameron està preparant a UK i el panorama és dur de veritat. No sé si cal tant i tampoc crec que pugui tant, però es bo llegir-lo perquè mereix una reflexió en profunditat.
Respecte el fet que la societat civil recuperi un paper més important, crec que es una necessitat i n'estic completamet d'acord ... però ens haurem de fer grans.
Entre una administració ineficient que no podem pagar i una privatització a fons, que en alguns casos no convé, hi ha una racionalització dels serveis, centrar-nos en lo fonamental i reorientar la "formació" de les generacions futures fomentant l'empreneduría i la iniciativa sense oblidar els valors del treball en equip. Crec que serà l'única manera d'assegurar la important aportació que ha de venir de la pròpia societat civil organitzada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del blog